Jobbehelgen till ända.

Godmorgon kära läsare!

Då var det åter igen vardag. Tiden bara rusar på. Tycker jag skulle ha mer tid till att sitta och blogga under helgen än vad jag har på vardagen men så är det inte. Jag har 10 gånger mer att göra på helgen och frukosten brukar intas i ett rasande tempo. Jag startar inte igång datorn en enda gång under hela helgen.

Denna helg har som våra senaste helger varit fullt av aktivitet från morgon till kväll. I fredags hade vi en liten pauskväll med god mat och tv-mys. Blev ganska tidig sänggång då jag skulle iväg "tidigt" på lördags morgon.


Lördag; denna dag som jag tillbringade all min tid på Arken Zoo i Eslöv. Royal Canin har kört igång en tradition, hundens dag, den sista helgen i september. Så ska det tydligen vara varje år. Bonizas Hundskola var inbjudna och jag hade planerat att prata om utställning men inte en enda kom fram och frågade om utställning. Däremot fick jag delat ut massor av visitkort för hundskolan. Kul att det var så stort intresse för våra kurser som startar vecka 42. Lite synd var det dock att det var marknad i stan samma dag och det underbara höstvädret gjorde att folk hellre höll sig på marknaden än att gå inomhus i en butik.
Med mig denna dag hade jag Frigg. Jag gjorde det lätt för mig och tog vår lättaste hund. Frigg stortrivdes. Hon kelade och myste med kunderna och när det var lite folk i butiken fick hon vandra runt på egen hand. Det fanns massa gott och det fanns sååååå roliga marsvin att studera. Tänk om man kunde få hoppa in och leka med dem!!!

Efter en heldag på Arken Zoo gick vi och Frigg en kort liten runda på marknaden. Sonen trillade och slog knäet så efter en korv i koisken så fick vi vända och åka hem. Lika bra det för både jag och Frigg var helt slut.  Väl hemma blev det en paus i den underbara höstsolen.

Sonen var avlämnad hos kompis där han skulle övernatta. Dock ringde han vid 3-tiden på natten och ville bli hämtad för han hade ju såååååååå ont i sitt knä. Väl hemma gick smärtan plötsligt över... Så det kan gå.

Söndag; Ännu en arbetsdag. Upp tidigt för att kasta i oss frukosten. Lämna tillbaka sonen hos kompisen för Lazerdomkalas och vidare mot Lund. Det var stadsträning på schemat för min valpkurs. Det var ett litet gäng som slöt upp. Undrar hur övriga deltagare tillbringade denna kurssöndag...
Vi tränade sitt kvar, gå bakom i trappan och några att bara ta sig upp i den öppna trappan, gå på rätt sida om lyktstolpe, balans och avslappning.
Sitt kvar med höjdskillnad.

Gå på rätt sida om en lyktstolpe

India övervakar vid balansövningen



Heidieh och India med avslappnad husse när kursen var slut.
Vi avslutade stadsvandringen i stadsparken där det hölls Skördefest. Det fanns hästar, grisar och fåglar samt en massa försäljning av div frukt och grönsaker. En helt underbart härlig dag.



Med oss hade vi India och Heidieh.

Heidieh och India, mor och dotter.

När vi promenerade där med våra 2 helt underbara hundar som uppförde sig på allra bästa tänkbara sätt bland alla dessa människor, hundar och djur blev vi stoppade lite varstans. Åhhhhhh, vilka fina hundar! Vad är det för ras? Är det Schapendoes? Ja, det var frågor som haglade över oss. Folk satte sig ner och kelade med två mycket nöjda hundar och blev helt sålda. Vi delade ut det ena visitkortet efter det andra för vår kennel. Tror det kommer bli en hel del valpköparbesök fram över. Jag känner mig alltid så stolt när jag promenerar med mina hundar.


Husse går i förväg med India och Heidieh
Just det, när vi precis kom fram till Lund och gick mot stationen blev vi stoppade av ett gäng kineser som ville fota hundarna :-) Ja, jag är och var stolt över de finaste i världen :-)
Denna dag fick en mycket trött Frigg stanna hemma helt på egen hand och det hade gått utmärkt. Hon var instängd i hundrummet och Bonzo var i vardagsrummet därav trodde Frigg att hon var ensam hemma. Inte ofta denna bortskämda goding är hemma helt på egen hand så jag var lite grann orolig ;-)


När vi kom hem satte vi oss en stund i solen för att ta igen oss innan det var dags att påbörja middagsbestyren.



Nu var det inte bara jag som var aktiv denna helg. I går var det åter dags för utställning för vår Chia och hennes barnbarn Chianti. Denna gången skulle de till en liten utställning i Veberöd. Det gick alldeles utmärkt!

Chia!


"vackert välformat huvud tillräcklig underkäke fina ögon vacker topline stark muskulös rygg välutvecklad kropp välvinklad fin svans energiska rörelser mycket fin päls välpresenterad"
Chianti!

"söt liten tikvalp fina proportioner i huvud och kropp fin överlinje bra kors tillräckligt utvecklad bröstkorg med bra djup fin benstomme goda vinklar bak mycket effektiva rörelser fin svans bästa valp!"
 Men det här var inte nog! De där två töserna gjorde det igen! Thinda och Chia tog hem dagens seger på Barn med hund!!!

Domaren berömde hela tiden Thindra för hennes underbara sätt att visa upp sin hund. Här har vi nog framtidens Lightschapshandler :-) Ett stort grattis till Sandra och Thindra för deras otroligt bra resultat denna dag!!!!!!
Thindra och Chia med dagens pokal.
Just när jag sitter här och skriver blogg plingar min mobil till och talar om att jag fått ett sms. Kollar meddelandet och får då se att det kommer från en av mina valpköpare. Hon är orolig då hennes hund beteer sig konstigt med svansen.

Det här är Elza´s dotter Wilma (Elza som väntar valpar just nu). Denna underbara hund fick ett litet bad igår kväll och lite senare gick de ut för en kissrunda. Detta har resulterat i något som kallas VATTENSVANS.


Vattensvans drabbar hundar som blivit kalla när de badat eller varit ute länge i regn. Oftast är det vattenälskande raser som retrievers och spaniels som drabbas.
Vattensvans orsakas troligen av en inflammation i nerverna i svansroten som uppstår när hunden blir kall om bakdelen. Det gör väldigt ont på hunden och svansen hänger rakt ner. Hunden ömmar kraftigt om du tar den på svansen eller på bakersta delen av ryggen. Den kan också ha svårt att sitta ned eller att kissa om det är en tik.
Vattensvans försvinner vanligtvis av sig själv på några dagar om du låter din hund vila och håller den varm och torr. Om den är mycket besvärad kan man ge smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Rådfråga din veterinär om din hund verkar ha mycket ont.
Hundar som en gång drabbats av vattensvans får ofta tillbaka åkomman. För att förebygga vattensvans bör du torka din hund torr om den varit ute länge i regn eller badat i kallt vatten. Att sätta ett värmande täcke på en hund som badat när det är kallt ute eller på den som ska ligga stilla i en kall bil är också att rekommendera.
Om vattensvansen inte ger med sig på några dagar bör du kontakta veterinär eftersom symtomen på vattensvans även kan innebära andra typer av sjukdomar och skador i ryggen/bakstället. / http://www.agria.se/hund/artikel/vattensvans-pa-hund

Detta hände min Chia också en kväll när jag hade badat henne. På morgonen hängde svansen som om den vore stendöd och hon hade jätteont. Jag hade torkat och donat och gjort allt som man ska göra för att förhindra denna åkomma men den kom i alla fall. Wilma var inte heller blöt när hon gick ut, ändå fick hon, vad jag tror, vattensvans. Som sagt, inget man orsakar själv och det kvittar hur försiktig man är efter bad. Vill det sig så kommer det. Jag har fått lov att lägga in filmen för Wilmas matte för att visa hur det kan se ut. Inget att oroa sig för men det är smärtsamt. Går över av sig själv igen ett par dagar senare.

Dräktiga Elza!
Idag är vi på dygn 19 och snart går vi in i vecka 4 av dräktigheten. Elza mår numera illa på morgonen och frukosten är inte ett enda dugg aptitlig. Ett par dagar har hon dessutom kräkt och jag är nu helt säker på min sak! Vi väntar valpar på Lightschapd kennel om 5 veckor!!! Jippieeeeeee...

mamma Elza och pappa Bosse.
Pappa Bosse
Jag, sonen Adam och Elza med två av hennes tidigare valpar.
Embryon
Öronen börjar bildas
fetus-ears_medium
Dag 25
Din veterinär kan bekräfta dräktigheten
Veterinären kan göra en ultraljudsundersökning från den 25:e dagen av den förmodade dräktigheten och ställa en tillförlitlig diagnos. Du kan få en uppfattning av kullens storlek och upptäcka eventuella avvikelser.
Veterinären kan också göra ett blodprov där relaxinnivån mäts, för att se om tiken är dräktig. Detta hormon utsöndras endast av moderkakan. Om det finns relaxin i blodet är det alltså bevis på dräktighet.
Oavsett vilken metod som veterinären väljer är det lämpligt att få dräktigheten bekräftad så tidigt som möjligt, så att tikens tillstånd kan övervakas.
Från den 25:e dagen är det drygt en månad kvar för alla förberedelser.

Nu är det dax att förbereda dagen. Mina 2 praktikanter kommer runt lunch så jag måste förbereda för deras arbetsuppgifter idag. Hundpromenad och kamning!

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.